Meny
Meny

Martin Bäck

Utesäljare, Borlänge

”Mitt jobb är att vara en resurs för våra kunder.”

– Man kan säga att mitt jobb är att vara en resurs för våra kunder. Självklart kan man ju se det från andra hållet också, att mitt jobb är att få upp försäljningen, men jag vill ge kunderna bra service, bra lösningar och alltid få fram det de vill ha. Det är mitt perspektiv.

Jag går gärna den extra milen och tar till exempel lunchrast lite senare så att det alltid finns en innesäljare på plats. Jag pratar med många specialleverantörer och tar reda på de allra mest udda grejerna. Att lära sig nya saker varje dag, tillsammans med kundkontakten bidrar till att jag drivs framåt och utvecklas som människa också.

Försäljaryrket hade jag faktiskt sneglat på ett tag innan jag kom hit. Jag arbetade som snickare innan och hade gått den traditionella vägen genom snickarlinjen, lärling i två år och färdig snickare i några år efter det. En dag blev jag varslad och då skickade jag iväg mitt CV till Ahlsell som sökte innesäljare. När Ahlsell hörde av sig hade jag blivit återanställd av min gamla arbetsgivare, men jag tog klivet ändå och tackade ja till jobbet här. Det har jag inte ångrat en sekund. Här har jag friheten i att jobba inom ramarna ”gör ditt jobb och gör det bra”, sen är det upp till mig hur jag vill göra det.