Meny
Meny

Johanna Kling

Truckförare, Hallsberg

”Här vet jag att jag har en chans att påverka.”

– I det här yrket jobbar jag mycket med kroppen. Vi får utbildning i ergonomi och gör undersökningar så att vi kan upptäcka om det är något slitsamt som borde förbättras eller om vi behöver särskilda hjälpmedel. Och så har vi morgongympa varje dag, det är jag och en till som har hand om den på vår avdelning. Det är skönt att röra på sig, jag tror inte att jag skulle klara av att sitta still framför en dator hela dagarna.

Vi brukar rotera så att man inte har samma arbetsuppgift hela tiden. Det är bra både fysiskt och psykiskt att växla om, och det är något som Ahlsell har börjat med mer och mer. Sedan finns det också möjligheter att utvecklas eller söka andra tjänster på andra avdelningar. En kollega jobbade med att plocka ordrar i 20 år, men ville ha andra utmaningar och nyligen fick han en ny roll inom företaget.

Här på Logistikcentrum i Hallsberg har vi något som heter Ständiga förbättringar, som handlar om att alla uppmanas att komma med förslag på hur vi kan förbättra arbetsmiljön, och det har verkligen tagit skruv, det kommer in jättemånga förslag. Väldigt mycket av det genomförs också, det händer saker hela tiden. Jag tycker att det är viktigt att jag får känna mig delaktig och här på Ahlsell vet jag att jag har en chans att påverka.