Meny
Meny

Karolina Herbertsson

Butikssäljare, Jönköping

”Vi bygger relationer med våra kunder.”

– När vi öppnar klockan sju är det alltid en riktig rusch, då är det full fart med kunder som ska hämta sina varor. Sedan lugnar det ner sig och vi får tid att packa upp varor som har kommit in till butiken. Vi bjuder på frukost mellan åtta och tio. Det är alltid kul att kunna slänga några ord med kunderna bland hyllorna, vissa av kunderna har enmansföretag så för dem är det roligt att träffa andra i branschen.

Vi bygger verkligen relationer med kunderna här. Jag har följt många av killarna som var elever på VVS-skolan som först var lärlingar och nu blivit färdiga hantverkare.

Först utbildade jag mig till rörmokare och jobbade med det ett tag. Sedan kom krisen på 90-talet och då fortsatte jag att utbilda mig. Jag pluggade sälj, informationsteknik, data och företagsekonomi innan jag såg en annons där Ahlsell sökte butikssäljare. Jag fick jobbet och blev så småningom butikschef. Senare jobbade jag som innesäljare i fem-sex år men nu är jag tillbaka i butiken igen. Det är här jag trivs bäst. Det är den roligaste arbetsplatsen på Ahlsell tycker jag! Jag känner att jag har hittat min plats.

Det allra viktigaste för mig är att kunderna ska vara nöjda när de går härifrån. Att de ska känna ”vad bra, det här fixade de för mig.” Då vet jag att kunden kommer tillbaka och att jag har gjort ett bra jobb.